We houden het op 29

‘Ik ben 30 jaar en was 24 bij de diagnose’ zei Siebe in maart tijdens het interview met Bram Bakker. Waarop Bram zegt: ‘je bent nu 29, wanneer word je 30?’  ’24 december’ grinnikt(!) Siebe, ‘dus we houden het op 29′.

Siebe zou vandaag 30 jaar zijn geworden maar hij zal voor altijd 29 blijven.
Een dag vol herinneringen. Voor mij zijn dat negen verjaardagen geweest, we waren namelijk bijna tien jaar samen. Maar voor de familie van Siebe zijn dat natuurlijk veel meer herinneringen aan de kindertijd en de geboortedag. Siebe had niet zoveel met zijn verjaardag, hij vierde het wel maar meestal niet groot. Behalve zijn 25e verjaardag.

Siebe is in 2013 op 24 jarige leeftijd gediagnostiseerd met kanker, zes weken voor zijn verjaardag werd de eerste tumor, samen met zo’n 40cm dunne darm, verwijderd. Drie weken voor zijn verjaardag kregen we een uitslag waardoor onze hele wereld op zijn kop stond. De tumor was onderzocht en ze dachten dat het om een melanoom ging (dit bleek uiteindelijk niet het geval). In het gesprek werd gezegd dat Siebe ongeveer 50% kans had dat hij de eerste vijf jaar zou overleven… In januari bleek gelukkig(?) dat het niet om een melanoom ging maar om een zeldzaam soort sarcoom. Toen waren we daar heel blij mee en we waren boos om de prognose die genoemd was zonder verdere onderbouwing. Uiteindelijk hebben we wel eens terug gedacht aan die prognose want ondanks dat het geen melanoom is, behoort Siebe wel tot de 50% die de vijf jaar niet gehaald heeft.

Siebe zijn 25e verjaardag hebben we groot in het dorpshuis van Egmond gevierd. Samen met zo’n 80 man aan familie en vrienden. Door alles wat in de maanden daarvoor gebeurd was wilden we de kans niet voorbij laten gaan om een goed feestje te vieren. Het was een fantastische avond. Ik plaats er geen foto’s bij want ik had een dikke kop vanwege een stootkuur prednison. De stress en vermoeidheid de afgelopen tijd is op mijn ogen geslagen en op dat moment was het een eczeem uitbraak die niet onder controle te krijgen was. In twee weken tijd was ik 7kg aangekomen door de medicijnen en er zat geen rem op eten. Ik kon twee borden volscheppen, twee toetjes en dan sloot ik af met een stroopwafel. Waarna ik kots misselijk en opgeblazen was omdat m’n buik veel te vol zat.

Een blog met herinneringen dit keer. Die komen allemaal boven op een dag als deze. Leuk om aan terug te denken want de meeste momenten laten me glimlachen.
Vanavond ga ik uit eten met hele lieve vrienden en verder hou ik het rustig. Afgelopen vrijdag is mijn broertje afgestudeerd als ingenieur (ik ben echt mega trots op hem!) en gister zijn we uit eten geweest met mijn hele schoonfamilie. Er zijn dus genoeg gezellige en mooie momenten deze dagen en ik zit zeker niet thuis te vereenzamen, al denk ik niet dat jullie dat zouden verwachten.

Ik wil iedereen fijne feestdagen wensen, geniet van de gezelligheid, het lekkere eten en de dierbare mensen om jullie heen! Het is vreselijk om Siebe zo te moeten missen maar het is mijn inziens net zo belangrijk om dankbaar te zijn voor de mensen die er wel zijn. De berichten stromen binnen deze ochtend. Heel erg lief, fijn om te weten dat Siebe door veel mensen gemist wordt!

 

9 gedachten over “We houden het op 29”

 1. Vandaag een bijzondere dag. Een dag vol herinneringen. Jullie kerst en oud en nieuw zal nooit meer kunnen zijn zoals het was. We denken aan jullie en hopen dat je samen met Tijn toch fijne dagen zal hebben en al die mooie herinneringen aan Siebe zal koesteren.

  Like

 2. Lieve dappere Els
  Al ken ik jou en Siebe niet persoonlijk, wel via mijn partner, Robert( collega Ambuchauf )en onze zoon Marvin maatje van Okke. Met veel respect lees ik je blogs, wat ben je een dappere vrouw, respect…

  Ik wens jou samen met jullie kleine stoere manneke, warme feestdagen toe, ondanks het gemis van Siebe

  Warme groet, Astrid

  Like

 3. Lieve Els,
  Wat kan je het toch prachtig schrijven.
  Wij wensen je hele goeie dagen.
  Vol met mooie herinneringen en lieve mensen om je heen.
  Fred en Ada😘

  Like

 4. Lieve Els, je kent mij niet (ik ken sinds kort jouw schoonmoeder) maar wil je toch laten weten dat ik jou een ontzettend sterk en moedig mens vindt. Veel liefs voor jou en Tijn 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s