Verandering

Opeens overvalt het me. Het gevoel dat de zorgen wegvallen en dat ik ze met liefde terug zou willen als Siebe daarmee ook terugkomt. Dit weekend ben ik bezig om boven het een en ander te veranderen. De grootste verandering is een knalrode muur (van de vorige bewoners) verven naar een kleur in mijn smaak. De felle rode kleur geeft zich niet makkelijk gewonnen dus het moet zeker nog een keer gedaan worden maar het geeft nu al rust op de bovenverdieping. Terwijl ik naar bed ga besef ik me dat we afgelopen 3 jaar niet de rust hebben gehad om ‘even’ dat muurtje op te knappen. Ik besef me opeens dat het ons niets kon schelen. Boeien dat die muur rood is en boeien dat het ons eigenlijk niet aanstaat. We hadden wel andere zaken om ons zorgen over te maken en daar hadden we al onze energie voor nodig. Het was de kamer waar Siebe tot rust kwam door piano te spelen of lekker te racen op de playstation. Dan maakt een kleur op de muur niet uit.

Het doet zeer dat Siebe niet meer bij me is en dat ik deze keuzes alleen maak. Het is ergens ook makkelijk omdat ik alles nu zelf kan bepalen. Automatisch denk ik na over de kleur en of Siebe het wel of niet mooi zou vinden. Ik denk aan de indeling die ik ga maken. Een nieuw bureautje voor mezelf, zijn piano krijgt een mooie andere plek en zijn racestuur heb ik met pijn in mijn hart opgeruimd. Ik weet dat hij het mooi zou vinden en dat hij het goed vindt dat ik er een mooie rustige plek voor mezelf van maak.

Tevens kwam afgelopen dagen het besef dat de term ‘ons’  alleen nog bestaat in herinneringen. Alles wat er nu is gaat over ‘mij’ en niet over ‘ons’. Tijn heeft het over mama’s bed terwijl ik het nog heb over ons bed. Tijn praat over mama’s auto terwijl ik praat over onze auto. Zo zijn er talloze dingen te bedenken waardoor ik meerdere keren per dag geconfronteerd word met het feit dat ik Siebe mis en er ‘alleen’ voor sta. Het overheerst niet maar op dit moment overvalt het me wel. Het is echt fijn om minder zorgen en stress te hebben waardoor er rust en tijd ontstaat om bijvoorbeeld een kamer aan te pakken maar het is zo pijnlijk dat die ruimte ontstaan is door het overlijden van Siebe.

3 gedachten over “Verandering”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s