Vakantie

In eerdere blogs had het het nog niet verteld. We zijn op vakantie deze week. Een paar weken geleden heb ik besloten de stap te wagen om alleen met Tijn op vakantie te gaan. Op een mooi park van landal met genoeg vermaak voor kinderen en midden in het bos. Het is deze week prachtig weer dus dat zit alvast mee.

Afgelopen april zijn we voor het laatst een weekend samen weg geweest. Samen met vrienden (zie blog: Hof van Saksen) en dat was een onvergetelijk weekend.
Het contrast en Siebe’s afwezigheid is groot. Helemaal als ik de blogs van april terug lees. Bizar hoeveel er veranderd is in relatief korte tijd. Het gemis is er natuurlijk in praktische zin met bijvoorbeeld het inpakken van alle spullen maar wat ik nog meer mis is de gezelligheid. Wat ik in de vorige blog ook beschreef. Al onze gesprekken, zijn lach, zijn humor. Eigenlijk nog veel meer eigenschappen die amper in woorden te beschrijven zijn. We raakten nooit uitgepraat. Die lege plek wordt gelukkig deels opgevuld door lieve mensen die langskomen. Dat zorgt ervoor dat ik me iets minder alleen voel. Ik heb zo ontzettend veel lieve mensen om me heen die me overal bij willen helpen en daar ben ik erg dankbaar voor.

Uiteindelijk slaap ik maar 1 nacht alleen met Tijn in dit huisje want er komen verschillende mensen ons een dag en nacht vergezellen.
Het voelt goed om er even uit te zijn. Niet de verplichting van thuis voelen en ik kan de hele dag leuke dingen doen met Tijn. Van het zwembad tot de speeltuin en door naar de dierentuin. Tijn vermaakt zich gigantisch hier en daar kan ik echt van genieten. De verantwoording die op mijn schouders terecht komt valt me soms wel zwaar. Als ik hem een seconde uit het oog verlies kan hij al aan de andere kant van de speeltuin zijn, zo watervlug. Mede door mijn werk weet ik precies hoe klein het moment hoeft te zijn waarin een ongeluk plaats kan vinden. Dus ren ik soms panisch (in bikini…) achter mijn kind aan als hij ervandoor gaat en niet wil luisteren. Sloten, auto’s, hoogtes… Ik zie zoveel gevaar. Moet er toch niet aan denken dat er met Tijn wat zou gebeuren. Het is wel in balans trouwens, ik vind mezelf geen overbezorgde moeder. Tijn mag zeker vallen en fouten maken want daar leert hij juist van.

Nog een paar dagen genieten voordat we weer terug naar huis gaan. Het is gek omdat het steeds vaker duidelijk wordt dat we ‘nog maar’ met z’n tweetjes een gezin zijn maar het is ook goed om een weekje weg te zijn van thuis. Over een paar dagen ga ik zeker met een goed gevoel naar huis en zeg ik ongetwijfeld tegen Tijn: ‘wat fijn om weer thuis te zijn.’

4 gedachten over “Vakantie”

  1. Wat lekker, er even een weekje helemaal tussenuit, ja dan is dit mooie weer wel een heel erg welkom extra cadeautje. Geniet er lekker van met zijn tweetjes en ook de momenten met anderen.Hoop dat straks thuis, ook weer echt aanvoelt als je “comfort zone”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s