Artikel NHD

Tijn en ik staan vandaag pagina groot in het Noordhollands Dagblad. Het is een prachtig artikel geworden en ik ben er echt trots op. Al moet ik bekennen dat ik een beetje schrok van het formaat van de foto.

Voorheen was Siebe degene die in de publiciteit kwam vanwege ‘zijn verhaal’. Natuurlijk is mijn aandeel daarin ook heel groot geweest maar Siebe stond er altijd met zijn kop op. Dit artikel zou in mei/juni komen maar toen verslechterde Siebe en uiteindelijk heb ik besloten om het naderhand toch te doen. Het is een kleine samenvatting geworden van de afgelopen tijd. Siebe kreeg vijf maanden geleden zijn eigen boek in handen. Het feit dat hij twee maanden later overleed en ik nu met Tijn en het boek op de foto sta is bizar te noemen. Er is zoveel gebeurd en veranderd de afgelopen maanden.

De foto ziet er heel rustig uit en het lijkt alsof Tijn in het boek leest. In werkelijkheid heeft Tijn helemaal geen interesse in het boek maar hou ik mijn telefoon aan de binnenkant en kijkt hij naar kikker. Als Tijn de voorkant van het boek ziet zegt hij: ‘papa’. maar voor de rest staan er alleen maar letters in en dat is niet interessant. Het is echt een momentopname geweest want Tijn was alleen maar in beweging. Hij staat op een krukje achter mij en het is veel leuker om op het krukje te klimmen en er weer af te springen. De verbazing over hoe ik op de foto sta was zo mogelijk nog groter want mijn stressniveau was behoorlijk hoog op dat moment.

Onze trouwdag heeft meer impact gehad dan ik verwacht had. Misschien ben ik te streng voor mezelf maar afgelopen week is echt tegengevallen. Ik ben dinsdagavond weer naar de repetitie gegaan van Lamoraal van Egmont. Dit heeft me zoveel energie gekost dat ik er drie dagen last van heb gehad. Mijn concentratie is slecht waardoor ik snel moe ben maar het is ook waardeloos om daar zonder Siebe te zitten. Daarom heb ik besloten om voorlopig te stoppen. Ik moet keuzes maken en eerst mijn leven met Tijn en daarbij het werk op orde krijgen. Want werken is er niet meer van gekomen deze week…

10 gedachten over “Artikel NHD”

 1. lieve Els is echt een prachtige foto van jou en Tijn.
  En wat heb jij het goed verteld wat een goed en duidelijk artikel.
  Jij mag hier trots op zijn.
  Tineke.

  Like

 2. Lieve Els

  Je wilt echt te snel je leven moet je opnieuw uitvinden zonder Siebe en dat kost tijd veel tijd neem dat van mij aan( ik heb ervaring)
  Je concentratie vermogen zal voorlopig niet op het oude niveau terug komen daar voor is er te veel gebeurd dus Els geef je zelf de tijd en neem die tijd
  Men liep vroeger niet voor niets een jaar “ in de rouw” men zag en wist die persoon is in zijn hoofd met iets anders bezig daar mag en kun je niet te veel van verwachten
  Tegen woordgebruik moet alles snel maar met rouwen gaat dat niet eerst moet alles in je hoofd rustiger worden en dan ga je rouwen en dat gaat niet op commando dat komt en gaat en komt weer vooral als je er niet op rekent maar zomaar bij een liedje een muziekje of zomaar uit het niets
  Els laat het gebeuren en forceer niets

  Knuffel Sylvia

  Like

 3. In vind je geweldig Els, en heb zo veel respect en bewondering voor je. Mijn hart huilt vaak voor jullie en dan lees ik je blog en dan zou ik wel naar je toe willen komen om je te knuffelen . Sterkte lieve els met de keuzes die je moet maken en met het in je eentje ouder zijn voor die mooie tijn.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s