Drie jaar getrouwd

11-09-2015.
Vandaag zijn we drie jaar getrouwd en het is drie maanden geleden dat Siebe overleden is. Op 11-09-2015 hebben we ‘JA’ tegen elkaar gezegd. Op 11-06-2018 is hij overleden.
Ik zeg expres ‘zijn getrouwd’ want voor mijn idee blijven we dat. Al is het officieel, wettelijk gezien, niet meer zo. Volgens de wet ben ik ‘weduwe’ of zoals op de brieven staat ‘de erven van’.

Natuurlijk is het vreselijk om deze dag zonder Siebe te moeten zijn. Maar vandaag is ook een dag vol herinneringen en het zijn alleen maar mooie en vrolijke herinneringen. Zo wil ik de dag dus doorbrengen. Ik ga van zo’n prachtige dag niet opeens een verdrietige dag maken, daar is op andere momenten ruimte voor. Herinneringen ten overvloed. Het (voor mij) totaal onverwachte aanzoek op 13-09-2014 is vastgelegd. De woorden die hij gezegd heeft tegen mij, hebben nu nog meer waarde gekregen. Onze relatie was toen al sterk en ik heb volmondig ‘ja’ gezegd op het aanzoek. We zijn samen nog sterker geworden in de vier jaar daarna, sterker dan we zelf voor mogelijk konden houden.

Er zijn talloze foto’s en video’s die de blijdschap van onze bruiloft heel mooi weergeven. Vandaar dat ik gisteravond bezig ben geweest met het monteren van een video. Als ik terugkijk naar de bruiloft dan word ik altijd vrolijk. We hebben de hele dag gestraald en aan het einde van de avond had ik pijn in mijn kaken van het lachen. Ik had verwacht dat ik een (chique Maxima) traan zou laten, in ieder geval tijdens de ceremonie, maar dit was niet het geval. Ik kon alleen maar lachen en verliefd zijn.

Op commando verliefd kijken vonden we heel moeilijk. De fotoshoot was hilarisch want we hadden nog nooit zo verliefd rond gedarteld. En de fotografe bleef roepen: ‘kijk eens verliefd naar elkaar’. We hebben ’s avonds een top feest gehad. Siebe heeft zich nooit op zijn gemak gevoeld op de dansvloer. Vandaar dat we absoluut geen openingsdans gedaan hebben. Toch werden we aan het einde van de avond even in het middelpunt gezet. Ik kon dat stiekem wel waarderen, Siebe iets minder (zeker Nick en Simon vond hij vreselijk). Ik moet hard lachen om zijn gezichtsuitdrukkingen in onderstaand filmpje. Omdat ik ontzettend geniet van deze beelden en met een smile achter mijn laptop zit, wil ik het graag met jullie delen.

11 gedachten over “Drie jaar getrouwd”

 1. Wat was het een TOPdag! Ik zie mezelf daar weer staan aan de rand van de dansvloer terwijl de tranen over mijn wangen biggelden (ik ben een emokikker, ik weet het) en ook nu weer tranen, van het lachen én van ontroering. Wat heerlijk om het weer even te zien, dank je wel

  Like

 2. Een dag vol prachtige herinneringen! Jullie dag! En inderdaad een stralend echtpaar!! Kan mij nog goed herinneren hij Siebe ✨ aankwam aan de Gerard Brandweg in de Alfa Romeo!! Big smile on his face! En de positieve sfeer die savonds hing bij jullie feest …… geweldig! Lief dat deze video deelt met ons! #powervrouw die je bent 😘😘

  Like

 3. Tja dat aanzoek,
  Wij als motorgroepje van het werk (volgens mij was de naam Ambudarah’s nog niet uitgevonden) gingen voor het eerst de landsgrens over richting Bonn om een dagje te kijken bij een ambulancebouwer. Een aantrekkelijk uitje, voor het eerst verder als een rondje Noord Holland met aansluitend een overnachting ergens in de buurt van Roermond.
  Siebe die kon eigenlijk wel maar ook eigenlijk niet mee, hij moest zo nodig met zijn familie naar Ommen, juist dat weekend. Ook het motorrijden met zo’n interessante bestemming en natuurlijk gezellige collega’s trok, hij moest een keuze maken.
  Het was volgens mij zo dat hij na een bar gezellige avond heel op tijd de volgende morgen wilde vertrekken. Op onze opmerking ‘Verdommen wat moet je nou in Ommen’… toverde hij een doosje uit zijn motorjas met… een ring!
  Wij waren nu als eerste op de hoogte van een heel groot geheim! We hebben hem laten gaan, hem vooral veel voorzichtigheid en een goede reis gewenst, hem de goede kant uitgestuurd en met zijn allen uitgezwaaid!
  Natuurlijk hadden we hem als we deze reden hadden geweten hem al veel eerder richting zijn meisje gestuurd!
  Wat een gast!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s