Siebe is weer thuis

Siebe is sinds vanmiddag weer thuis. Nouja… Er is zo’n 3kg over, in de vorm van as.
(wederom Slanker door kanker)

Ik heb altijd gezegd dat ik Siebe hier wil houden. Zo dicht mogelijk bij me, op een mooie plek thuis. Maar ik kom er achter dat ik meer waarde hecht aan de herinneringen, foto’s en video’s. De as is zo levenloos en saai. Compleet het tegenovergestelde van de levendige, enthousiaste, vrolijk aanwezige Siebe.
Ik weet nog niet precies wat ik wil dus voorlopig staat Siebe ‘gezellig’ in de woonkamer

Het verwerken is een lang proces. Er blijven momenten komen die hun aandacht opeisen. Het halen van de as is daar een voorbeeld van. Komende week komt ook de arts langs die de euthanasie heeft uitgevoerd. Sinds die afspraak staat komt het moment steeds terug in mijn gedachten, alsof ik nu pas tijd heb om het te verwerken. Gelukkig kan ik er goed over praten, ik praat veel met mensen in de omgeving en dat helpt echt.

Ondertussen ben ik bezig met het promoten van slanker door kanker. Ik vind het belangrijk dat Siebe genoemd wordt. Zijn verhaal en zijn manier van leven met kanker is zo bijzonder dat het vertelt mag blijven worden. Natuurlijk ben ik op persoonlijk vlak ontzettend blij met het boek maar ik wil ook blijven proberen om het breder te dragen. Het kan een inspiratie zijn voor anderen. Op een aantal verschillende manieren wordt ons verhaal opgepakt en dat doet me goed. Zodra er meer nieuws over is zal ik het laten weten.

Het gaat redelijk met mij en met Tijn. Ik heb sinds de vorig blog weinig nieuws te vertellen en ik wil niet steeds in herhaling vallen of gaan ‘schrijven om het schrijven’. De heftige momenten hebben elkaar in rap tempo opgevolgd de afgelopen tijd, dat hebben jullie kunnen lezen. Die momenten zijn achter de rug. Ik zou ze allemaal over willen doen als ik Siebe ermee terug zou krijgen, want de heftigheid met hem is altijd beter dan een rustig leven zonder hem. Helaas werkt dat niet zo. En voor Siebe ben ik blij dat hij geen pijn en ongemakken meer hoeft te hebben.
Er is nu rust om alles te verwerken. Het kost veel tijd en energie maar dat gun ik mezelf.

561D328F-201D-4902-8767-5925303A80AC

4 gedachten over “Siebe is weer thuis”

 1. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn en worden. Het kost tijd om daar aan te wennen. Gun jezelf en je kleine mannetje die tijd.
  Liefs.

  Like

 2. Ja Els het is heel heftig om je geliefde in een urn terug te krijgen en hij krijgt van zelf een goed plekje
  En ja je zou alles zoon willen ruilen voor al is het maar 1 minuutje samen
  En zeker neem de tijd om te rouwen en een heel klein beetje de draat weer op te pakken
  Als er eerst maar een beginnetje is dan kun je daar van uit verder gaan

  Dikke knuffel Sylvia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s