Hiep hoera

Tijn is vandaag twee jaar geworden. Dat hebben we natuurlijk gevierd. Vanmorgen zat het huis vol en eind van de middag waren er ook nog een aantal mensen. Tijn is ontzettend verwend met een Thomas taart, veel cadeautjes, aandacht en patatjes. Het was groot feest voor hem.

In mei hebben Siebe en ik al een cadeau gegeven voor Tijn zijn tweede verjaardag. Ik wilde niet dat dat het eerste zou worden wat ik alleen moet doen. Tijn heeft een stoere fiets gekregen, hij is nu nog net te klein maar daar groeit hij vanzelf op. Ik ben blij dat ik dat samen met Siebe gegeven heb. De taart hebben we ook samen uitgezocht en in mei al besteld. Een echte taart van Thomas de trein.

Het was vandaag een mooie dag. Ik vind het moeilijk om uit te leggen maar het gaat eigenlijk best redelijk met me. Natuurlijk is het veel te vroeg en oneerlijk maar we hebben ermee te dealen. Het helpt niet om continu te denken dat het oneerlijk is. Het helpt niet om te denken ‘waarom ik?’ en het helpt niet om in een put te gaan zitten. Die gedachtes heb ik niet en ik voel ook geen put. Door de afgelopen jaren heb ik geleerd om mijn gevoel te volgen en om naar positieve kanten te kijken. We zijn altijd de mooie dingen blijven zien en dat doe ik nu nog steeds. Ik vind het niet confronterend dat Tijn over zijn papa praat. Ik vind het juist prachtig dat Tijn het over Siebe blijft hebben. We kijken samen filmpjes terug en Tijn moet nog steeds schaterlachen om Siebe, dat maakt me trots.

De pijnlijke momenten zijn momenten zoals gister en vanmorgen. Tijn was op het kinderdagverblijf zijn verjaardag aan het vieren. Ik zat alleen op de bank toen ze daar foto’s van stuurden, dat is moeilijk want die wil ik graag met Siebe
delen. De verjaardagsboodschappen en het versieren van het huis horen we samen te doen. Vanmorgen zong in in m’n eentje ‘lang zal hij leven’ voor Tijn… Die momenten doe ik alleen en dat is zwaar kut. Ik laat dat verdriet gerust soms toe, het hoort erbij maar ik laat het niet mijn dag bepalen.

Vandaag is een mooie dag om het slaapliedje te delen wat Siebe op de piano speelde voor Tijn. Hij heeft het ingestudeerd toen Tijn geboren werd. Met het wasrek op de achtergrond want daar lette Siebe niet op 😉

16 gedachten over “Hiep hoera”

 1. Van harte gefeliciteerd met Tijn. Wat heeft Siebe dat liedje prachtig gespeeld op de piano. Ik heb bewondering voor je openheid over deze periode. Mooi om te lezen.

  Saskia Smith

  Like

 2. 🎉 Heerlijk te lezen dat jullie evengoed een fijne dag hebben gehad! Mooi te lezen waar jij en Siebe allemaal al bij stil hebben gestaan in de voorafgaande periode ….. Dikke knuf, lieve dappere Els ….😘😘

  Like

 3. Els gefeliciteerd met jullie mannetje en wat mooi gespeeld door Siebe en tja lekker op z’n mannen het wasrek ja daar wordt niet opgelet. Maar dat maakt het ook weer uniek

  Like

 4. Lieve Els Mooi verhaal En idd in de put daar schieten jullie niets mee op! Maar je mag evengoed je verdriet hebben😘

  Lieve Groet

  Like

 5. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon! En wat krachtig en mooi dat je zo bij jezelf kunt blijven, en dat deelt. Dank je wel❤️

  Like

 6. Lieve positieve Els, van harte gefeliciteerd met de tweede verjaardag van Tijn, fijn dat jullie een mooie dag hebben gehad 🌞
  Het slaapliedje is prachtig en wat een rust gaat er vanuit, zoals Siebe het speelt.

  Like

 7. Hoi Els,

  Gefeliciteerd met de verjaardag van Tijn. En wat fijn voor je dat jullie samen het cadeau hebben gegeven. Ik heb heel veel bewondering voor je. Ik vind het mooi dat je je gevoel met veel mensen kan delen.
  Achteraf heb ik er spijt van dat ik niet meer naar Siebe heb gereageerd. Maar gevoelsmatig stond ik toch verder van jullie af. En jullie hebben zoveel lieve mensen om je heen.

  Dit wilde ik je graag nog meegeven, lieve Els.

  Lieve groet,

  Judith Groenveld

  Like

 8. Hoi Els,
  Je kent me niet, ik ben een oud collega van je moeder. Zij vertelde me laatst over je blog. Ik ben gaan lezen en ik ben er stil van.
  Je klinkt ontzettend sterk, wat heeft Tijn het getroffen met jou en met Siebe van wie hij nog steeds geniet in filmpjes. Het slaapliedje op de piano… echt prachtig! Dat liedje is ook mijn favoriet voor onze drie. Ontzettend mooi dat Siebe dat op deze persoonlijke manier vereeuwigd heeft voor Tijn (en voor jou ook misschien).
  En ontzettend knap hoe jij doorgaat voor Tijn en voor jezelf.

  Groeten Leonie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s