Lieve mensen, wat zijn dit bizarre dagen.

Afgelopen maandag is Siebe overleden. De euthanasie stond gepland om 11:00, echter lukte het infuus prikken niet dus er moest een ambulance komen. Dit is niet door eigen  collega’s gedaan maar een ambulancecollega uit Haarlem heeft het infuus geprikt. Siebe vond het niet erg dat het later werd, zo positief als altijd zei hij: ‘ik heb nu nog een uur extra met jou’. Dat vond hij heel fijn. Om 12:00 is hij in mijn armen overleden. Beter dan dit kon het niet, het is goed zo.

De hectiek die daarna ontstaan is ben ik wel van geschrokken. We hadden thuis een hele veilige cocon waar ik samen met Siebe in zat. Met Siebe’s overlijden is die cocon opeens weg. Het huis stroomt vol met allerlei mensen en er moet ontzettend veel geregeld worden. Natuurlijk het aankleden van Siebe maar daarna ook de kaart, advertentie, de uitvaart. Keuzes, keuzes, keuzes. Mijn knoop doorhakkend vermogen is nooit sterk geweest en daar vulde Siebe mij perfect in aan. Oftewel, ik mis hem nu al vreselijk. De eenheid die we vormden is weg en dat is me al een paar keer pijnlijk duidelijk geworden. Ik ben blij dat Siebe dit verdriet niet meer hoeft te voelen, dat hij rust heeft na alles wat hij heeft moeten doorstaan.

Hieronder deel ik de kaart.
Ik ben allergisch voor bloemen en zodoende heb ik niks met bloemen. Het concept van bloemen tijdens een uitvaart heb ik ook nooit echt begrepen. Het kleedt mooi aan maar na een week zijn de bloemen verlept en heb je er niks meer aan… Siebe dacht daar hetzelfde over vandaar dat we niet om bloemen gevraagd hebben. Als aankleding regelen we zelf wel wat bloemen maar het hoeft geen bloemenzee te worden. Mensen die al bloemen gestuurd hebben: voel je niet schuldig, ik ben jullie dankbaar;-)
We hebben nagedacht over een donatie maar ik wil nergens om vragen. Echter krijg ik wel veel vragen omdat iedereen graag iets wil doen. Als mensen echt heel graag iets willen doen dan denk ik aan een donatie voor Tijn. Siebe heeft met de opbrengst van het boek Slanker door kanker al een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard wat hij nalaat aan Tijn. Hier ga ik als Tijn oud genoeg is iets heel moois van uitzoeken wat Tijn dan van zijn vader gekregen heeft. (als hij op zijn pa lijkt misschien wel zijn eerste motor). Nogmaals, het is geen vraag of oproep want op die manier voelt het verkeerd.

Dank, grote dank voor al het medeleven. Mijn telefoon, brievenbus, Facebook en blog ontploffen. Siebe is geliefd bij heel veel mensen en dat is bijzonder duidelijk geworden in de afgelopen weken.

img_8187img_8189

12 gedachten over “”

 1. Lieve Els ik had jullie die cocon nog zo gegund. Raar om zo straks van vakantie terug te komen….. Ik had je bloemen willen sturen dus ben blij dat je dit schrijft 🙂
  Wens je heel veel sterkte de komende dagen.
  Dikke knuffel uit Spanje X

  Like

 2. Ik weet eigenlijk niet goed wat te schrijven.
  Maar dat ik onbeschrijfelijk veel bewondering voor jou heb staat als een paal boven water!
  Ik ken Siebe al vanaf dat hij heel klein is. Ben een paar jaar de oppas geweest van het gezin Wittebrood. Daarna kwam ik hem nog vaak tegen in het dorp en bij Lamoraal.
  In 2012 kreeg ik de diagnose uitgezaaide bortstkanker. Toen ik dat bericht ging delen op Facebook was Siebe de eerste die reageerde. Ook toen de kanker weer terug was in 2016 was t hij die mij meteen een berichtje stuurde.
  Toen wij na een repetitie van Horizon en Siebe met een paar van Lamoraal aan de bar zaten van de Hanswijk, ik zou om 00.00 uur 40 worden, kwam hij al ‘lang zal ze leven’ spelend vanachter uit de gang met een aantal blazers. Wij hebben daarna met een biertje geproost en gezegd tegen elkaar dat wij heel oud zouden gaan worden.
  Deze herinnering kwam de afgelopen maanden heel vaak weer boven. Wilde t even met je delen.
  Lieve Els, ik wens je ongelofelijk veel kracht en sterkte toe. Zal je mijn liefde sturen en aan je denken. Veel liefs Diana Hof

  Like

 3. Lieve Els,

  Gecondoleerd met jullie enorme verlies!
  Wat heeft Siebe het met jullie getroffen!
  Meer woorden heb ik er eigenlijk niet voor…
  Ik wens je veel sterkte en kracht de komende tijd.

  Veel liefs en warmte van ons,

  Maaike en Edwin Jans

  Like

 4. Lieve Els, gecondoleerd met het overlijden van Siebe, je man, grote liefde en maatje. Papa van Tijn. Bijzonder mooi mens.
  Wij kennen elkaar niet persoonlijk, Siebe en zijn familie wel, maar ik wil je laten weten hoeveel bewondering ik voor je, jullie samen, heb.
  Dit allemaal met ons te delen dat is heel bijzonder, dank daarvoor.
  Ik wens je samen met Tijn en jullie families heel veel kracht en sterkte voor de komende tijd.
  Lieve groet, Anneke Groot

  Like

 5. Lieve Els, wat ben jij een taaie zeg. Siebe weet hoe je bent dus dat dat verminderde knoop doorhakkend vermogen zal echt niet erg zijn, dat hoort bij zijn Elsje. Heel veel sterkte in de komende hectische tijd meis. Niet twijfelen, je deed en doet het nog steeds fantastisch. Ik denk aan jullie. Dikke kus Wendy

  Like

 6. Els en tijn en familie,gecondoleerd met dit grote verlies.Els ik ken je niet persoonlijk maar sinds ik jullie blog volgt kan ik alleen maar denken.wat had Siebe het ontzettend getroffen met zo een lieve vrouw.Ik wil jou en jullie zoontje Tijn heel veel sterkte wensen voor nu en later.

  Groeten Anneke

  Like

 7. Lieve Els en Tijn en familie, gecondoleerd met het heengaan van jullie lieve Siebe.
  Ik ken jullie niet persoonlijk maar vanuit het boek en de blog, zo onroerend en krachtig.
  Ook ik had jullie samen meer tijd gegeven.
  Mooie herinneringen blijven. Heel veel sterkte waar nodig. Liefs Karen

  Like

 8. Els en Tijn

  Ja de hektiek is herkenbaar laat het ook maar een beetje over je heen komen
  Heel goed dat je het regelt zo als jullie het samen besproken hebben
  Je hebt veel warme mensen om je heen houd je daar aan vast en aan de herinneringen

  Dikke knuffel Sylvia

  Like

 9. Lieve Els,

  Ik ken je eigenlijk alleen van gezicht uit het orkest, maar dat is al weer jaren geleden. Siebe kende ik wel langer en heb zo meegeleefd met jouw blog. Wat ongekend knap hoe jullie samen naar dit moment hebben toegeleefd! Ik heb heel veel bewondering voor jou, maar zeer zeker ook voor Siebe. Hoe fijn om alles zoveel mogelijk op je eigen manier te regelen.
  Deze dagen word je geleefd, maar daarna zal je de rust krijgen, die je verdient na deze zware tijd.
  Ik wens jou en Tijn en beide families veel sterkte toe.

  Yvonne van der Heijden

  Like

 10. Hee Els,

  Heel de dag zijn mijn gedachte bij je geweest. Ik vind je een power vrouw en maak een diepe buiging van respect Voor je Heel veel sterkte meisje Liefs uit spijkenisse

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s