Drain en transfusie

Vanmorgen heb ik meteen contact gehad met de huisarts. Na wat heen en weer bellen met het ziekenhuis konden we gelukkig snel terecht. Om 12:00 moesten we op de afdeling zijn en om 14:00 zat de drain er in. Er is in totaal weer 5,5 liter vocht afgelopen en dat lucht Siebe erg op. Het geeft ook wat pijnklachten omdat alles in zijn buik weer een plek moet vinden.

Het Hb van Siebe is opnieuw gezakt naar 5,1. Ze denken goed met ons mee dus op het moment dat ik dit bericht zit te typen hangt het tweede zakje met bloed aan. Zo fijn dat alles op 1 dag geregeld kon worden! Hoop dat het Siebe nog iets meer comfort en kwaliteit gaat geven de komende dagen. Want al worden de momentjes steeds kleiner, we merken dat er nog genoeg te genieten valt. Met elkaar en zeker met Tijn.

Siebe heeft geen energie meer over voor bezoek, behalve de directe kring. Het voeren van een gesprek is erg vermoeiend en daar kan hij zijn energie niet meer voor opbrengen. In directe kring gaat dat gelukkig wel goed. Voor mij is die positie soms lastig maar ik merk dat het Siebe veel rust geeft dat hij dat stukje los kan laten.

Voor het verzorgen van de drain is thuiszorg aangevraagd. Ik ben zelf verpleegkundige maar er is mij meerdere keren aangeraden dat ik de rol van verpleegkundige en vrouw het beste gescheiden kan houden. Het zit natuurlijk verweven in elkaar want ik heb ook de kennis waar ik absoluut voordeel uit haal tijdens deze ingrepen maar door hulp in te schakelen kan ik die rol beter los laten. Genoeg verpleegkundigen die Siebe willen helpen, ik vervul met liefde de rol van ‘vrouw’.

12 gedachten over “Drain en transfusie”

 1. Els
  Je doet het prima en wat het bezoek betreft. Alleen alles wat Siebe aankan en wil
  En ja de rol als vrouw en verpleegster ja dat gaat wat door elkaar lopen maar ook dat doe je met liefde

  Like

 2. Veel bewondering hoe jullie steeds de nieuwe stappen ondernemen om het voor jullie drieën zo goed mogelijk te maken
  Francien Beker smit

  Like

 3. Ik hoop dat jullie nog veel mooie momenten samen hebben.Ook wens ik jullie ontzettend veel kracht en sterkte toe.Respect voor jullie hoe jullie dit doorstaan.Groetjes Anneke de Goede

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s