Kwaliteit

Woensdagavond was een slechte avond. Siebe voelde zich niet lekker en zijn buik was erg oncomfortabel. Daarom wilde hij graag de ascitespunctie laten doen. Alles is geregeld met het ziekenhuis, we kunnen terecht wanneer Siebe wil en dat is een fijn gevoel. Het kan ook thuis maar zo’n eerste keer een punctie wil Siebe graag in een veilige omgeving laten doen. Nadat hij extra pijnstilling ingenomen heeft gaat het beter met zijn buik waardoor hij toch wil afwachten. Siebe was zo goed afgebouwd met de pijnmedicatie dat het mentaal een stap was om meer te gaan slikken. Daarmee geeft hij toe dat het slechter gaat. Gelukkig is hij woensdagavond wel extra gaan slikken want hij voelt zich nu een stuk comfortabeler.

De bloedtransfusie heeft Siebe iets meer energie gegeven. Het is niet zo dat hij een blokje om loopt maar hij is helderder in zijn hoofd, heeft vanmorgen in bad kunnen zitten en Tijn is vanmiddag lekker bij ons geweest. Dat kost veel energie maar tijdens het eten is Siebe naar boven gegaan zodat Tijn thuis kon blijven. Ik vind het heel fijn dat ons mannetje een nacht in zijn eigen bedje ligt en het is heerlijk om morgenochtend wakker te worden van zijn geklets.

We praten veel over kwaliteit. Want wanneer ga je je grenzen over? Is Siebe zijn grens al over? Als je het een paar weken geleden gevraagd had dan zou hij er nu overheen gaan maar voor dit moment is het goed. We merken dat de grenzen langzaam verlegd worden. Dat is niet erg want het is ook een proces om toe te leven naar een moment dat het genoeg is geweest. De gesprekken zijn niet makkelijk maar ik ben zo dankbaar dat we alles nog steeds naar elkaar kunnen uitspreken, hoe moeilijk het soms ook is om te zeggen wat je denkt. Daardoor blijven we heel dicht bij elkaar staan.
Tussendoor hebben we ook genoeg humor en ontspanning hoor! Het is niet zo dat we de hele dag zware gesprekken zitten te voeren.

Het is moeilijk om onze omgeving te laten volgen in het proces, al doe ik erg mijn best door te bloggen. Maar het blijft een kleine samenvatting van wat er hier allemaal gebeurt.

6 gedachten over “Kwaliteit”

 1. Beste Els en Siebe,
  ik heb heel veel respect voor jullie, hoe jullie omgaan met de ziekte van Siebe, de toekomst die er niet mooier op wordt, jullie kleine mannetje vaak niet bij je hebben. Ik wens jullie ook voor de komende periode heel veel sterkte en kracht om samen deze zware tijd door te gaan.
  Liefs Jicky van Lienen

  Like

 2. Dag Els en Siebe,

  Diep, diep respect voor jullie voor de manier waarop jullie met de ziekte omgaan. Het klinkt gek, maar ik heb genoten van het boek.

  Groet, sterkte, wim brunninkhuis

  Like

 3. Lieverds, Het zijn hele ‘processen’ waar jullie doorheen gaan, het hoort bij deze fase, ….. belangrijkste is Siebe, als mens achter zijn ziekte te behandelen, het zo comfortabel mogelijk te maken …. en dat doen jullie saampjes met de mensen om jullie heen goed. Buiging voor jou Els en diep diep diep respect hoe je toch probeert iedereen op de hoogte te houden ….. er moet zoveel in je om gaan.
  Weet dat jullie dagelijks in onze gedachten zijn …. en dat we hopen dat dat stukje kwaliteit van leven samen …. daar nog even is. #cancersucks ……😘😘

  Like

 4. Els
  Ja zo gaat het zo herkenbaar de grenzen schuiven langzaam op want nee Siebe wil nog geen afscheid nemen van jou en Tijn dat loslaten van jullie is de moeilijkste klus die hij moet klaren
  En voor jou is dat om Siebe los te laten
  Ik hoop en wens dat de natuur hem gaat helpen dat gebeurde ook bij ons
  Ik denk veel aan jullie en wens jullie veel mooie lieve momenten samen en heelfijn dat jullie ook nog de humor er in weten te houden
  Dikke knuffel voor jullie alle drie

  Sylvia

  Like

 5. Ik bewonder jullie overwegingen en ook hoe jullie omgaan met tijn om uit te vinden wat makkelijk is om dit te doen ik vindt dat je blog optimistisch leest en ook heel goed dat je leest wat er werkelijk gebeurd in jullie leven groeten francien

  Like

 6. Lieve Els en lieve Siebe! Ik probeer altijd de positieve punten in elke situatie te zien, ook al is dat soms heel zwaar! Jullie zijn alle beiden in rap tempo volwassen geworden, omdat jullie met problemen,- ver aan jullie leeftijd vooruit – moeten omgaan! Je blogs Els zijn heel erg goed, – goed omdat je niet schruwd om alles op te schrijven, wat je in deze situatie tegen komt en waar je beslissingen over moet nemen. Goed ook ,om dat je ons allen bij jullie leven betrekt en ons laat zien, waar jullie mee bezig zijn! Positief ook dat jullie kleine mannetje Tijn, overal thuis is, ook al zal je hem het liefst altijd bij jou houden! Siebe je bent van natuur een optimist en levens genieter, en daar mee heb je veel mensen in de ziekenauto op hum gemak kunnen stellen , en hun daar bij meer geholpen dan je zelf wist! Nu gaat het gewoon om, de goede momenten met Els en Tijn te pakken en zo veel mogelijk van hun te genieten! Wij hebben niet op alles een antwoord, maar elke dag op nieuw, het beste van de dag eruit halen brengt, ons wel een heel eind! Ga zo door met zijn beiden en weet, dat heel veel mensen achter – en bij jullie staan! Ik wens jullie echt het aller beste met zijn drietjes – – samen in deze zware tijd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s