Bloedtransfusie

De huisarts is vanmiddag langs geweest en we hebben besloten om voor de bloedtransfusie te gaan. Woensdagochtend kan de transfusie al gedaan worden, fijn dat het zo snel kan. De ascitespunctie wacht Siebe nog even mee omdat hij nog geen pijn of benauwdheidsklachten heeft. We hopen dat het meer energie oplevert zodat Siebe in ieder geval een rondje buiten zou kunnen lopen of in de auto even ergens naartoe kan. De kans dat het werkt is wel groot dus daar houden we ons aan vast.

De kwaliteit op dit moment is niet erg goed. Een broodje smeren in de keuken is op sommige momenten al een hele uitdaging voor Siebe. Vanmiddag heeft hij heel diep liggen slapen en hij wordt daarna beroerd wakker. Het is zwaar om dan met Tijn samen thuis te zijn als ik sta te koken. De geur van het eten en de drukte in huis zijn teveel prikkels. Dus ik ben met Tijn bij mijn ouders aangeschoven en daar ligt ons mannetje nu heerlijk te slapen.

Met Tijn gaat het overigens heel goed. Hij ontwikkelt zich volop. Ik heb vanavond 10 minuten gesprek gehad op het kinderdagverblijf en ze zijn gelukkig heel tevreden. Hij moet erg huilen als ik hem breng maar als ik weg ben is hij binnen 5 minuten druk aan het spelen. Ze doen veel leuke dingen met de kinderen. Vandaag zijn ze bij paarden en konijnen geweest en vorige week zijn ze bij de treinen wezen kijken. Tijn vindt het prachtig en vertelt er de rest van de week over op zijn eigen manier. Kwa praten ontwikkelt hij zich ook heel goed, hij loopt zelfs wat voor op zijn leeftijd wat dat betreft. Het maakt me trots dat het zo goed gaat ondanks de hele situatie. Ik doe er alles aan om een zo goed mogelijke situatie voor Tijn te creëren. Er staat hem nog een hoop te wachten zonder dat hij zich daarvan bewust is maar tot nu toe doorstaat hij het goed.

We hebben vanmorgen de film beelden ontvangen van de documentaire die gemaakt is. Het zijn hele mooie beelden geworden die ik helaas nog niet met jullie kan delen omdat eerst de uitzending geweest moet zijn. Maar wij zijn er ontzettend blij mee, het is heel waardevol om te hebben en terug te kunnen kijken.

2 gedachten over “Bloedtransfusie”

  1. Els je doet het goed en ik hoop dat de transfusie Siebe wat lucht en energie geeft
    En ja Tijn die gaat z’n gangetje en leert van alles wat hij hoort en ziet
    Lekker dat je af en toe bij je ouders aan kan schuiven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s