Vermoeidheid

Dit is de eerste blog die ik moeilijk vind om te beginnen. De afgelopen dagen was ik heel moe en zat mijn hoofd vol. Er gebeurt zoveel met Siebe (met ons) dat ik het moeilijk vind om bij te houden in mijn hoofd. Het liefst zou ik alvast willen weten hoe het loopt en wat ons te wachten staat maar het enige wat ik zeker weet is dat de toekomst onvoorspelbaar is. We hebben geen idee wat er komende weken op ons pad gaat komen. Natuurlijk wel in grote lijnen want Siebe zal niet meer beter worden, hij zal zich alleen maar slechter gaan voelen.

Zondag was een iets betere dag maar die ochtend heeft meteen zijn tol geeist want Siebe is ontzettend moe. Hij heeft gelukkig geen pijnklachten of misselijkheid maar hij is soms beroerd van moeheid. De afgelopen dagen is hij van het bed naar de bank gelopen en het huis niet uit geweest. Siebe is heel bang om zich weer zo beroerd te gaan voelen. Hij kent de grenzen van zijn eigen lichaam niet meer dus daar moeten we een nieuwe balans in zoeken. Met bijvoorbeeld traplopen merkt hij dat zijn benen heel weinig kracht meer hebben.

Bloedprikken is niet gelukt. Ze komen thuis prikken omdat daarheen gaan te zwaar is. Helaas is er gister een paar keer mis geprikt en was de volgende mogelijkheid pas morgen (daar was ik heel boos om). Maar het wordt morgen wel met ‘spoed’ geprikt dus we weten de uitslag in de middag.

Voor mij betekent dit dat, naast de zorgen om Siebe, thuis alles op mij aankomt en dat valt me zwaar. Vooral omdat Tijn elke ochtend om 6:00 wakker is. Het is een hele vrolijke lieve jongen met veel energie en hij rent alle kanten op. Als hij door heeft dat ik moe ben en dan gaat hij me juist uit testen door alles te doen wat niet mag. Ik weet dat ik meer hulp nodig heb omdat tijd voor mezelf belangrijk is om op te laden, ik moet wel staande blijven in deze periode. Maar hulp vragen is niet mijn sterkste kant. Dat pak ik nu wel beter op. Vanaf volgende week gaat Tijn twee keer in de week naar het kinderdagverblijf en we hebben gelukkig onze ouders waar we altijd op terug kunnen vallen. Verder hebben we het bezoek komende dagen afgezegd. Siebe heeft er geen energie meer voor en ik eigenlijk ook niet.

Mooier dan dit kan ik het bericht niet maken. Kwaliteit van leven is er gelukkig nog wel maar in een iets andere vorm. We blijven praten, lachen en genieten van ons vrolijke, ondeugende mannetje.

12 gedachten over “Vermoeidheid”

 1. Knap van je dat je juist de moeilijke dingen deelt
  Ik wens jullie heel veel sterkte en hopelijk ook nog veel goede dagen
  Als ik dichterbij woonde zou ik je met liefde willen helpen in alles wat mogelijk is

  Liefs trudie

  Like

 2. Els en Siebe en fam. Heel veel sterkte en knap dat je het verwoord! In gedachten bij jullie! Geniet van elkaar. Liefs Tineke en fam.

  Like

 3. Fijn dat je ook de dingen die je zelf moeilijk vind met ons wilt delen. Zo knap dat je het allemaal weet om te zetten in woorden. Het is ook allemaal zo heftig. Durf te vragen Els! Ik weet zeker dat de mensen om je heen inclusief mijzelf hun steentje bij willen dragen. Geniet van de mooie momenten!

  Like

 4. Zo is jullie heftige tijd ineens weer heftiger, een achtbaan waar jullie in gezet zijn. Voor velen niet te bevatten… helaas kunnen wij weinig meer doen dan aan jullie te denken en sterkte te wensen…! ๐Ÿ˜•๐Ÿ˜˜

  Like

 5. Jullie leventje is โ€˜verre van normaalโ€™ …. weet dat we aan jullie denken lieve luitjes, knuf … ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  Like

 6. Lieve Siebe en lieve Els! Net jou blog gelezen lieve Els en ja, dit is gewoon een hele moeilijke tijd voor jullie en voor allen die jullie lief hebben! Tijn is een gezonde – bijna 2 jaar oude peuter – kleuter! Natuurlijk voelt er precies aan, wat kan en wat niet kan, en probeert uit , hoe ver hij kan gaan – – ! En dat is nou gewoon het leuke – spannende – lieve – grappige -uitdagende en vermoeiende deel van deze leeftijd! Ik wens jullie berusting en vertrouwen, in het nu en in de toekomst. Het komt zo als het komt- alle opa’s en oma’s staan klaar, om bij te springen en jullie moeten gewoon om hulp vragen! Iedereen vind deze tijd heel erg zwaar en jullie kunnen het niet langer alleen redden, ook al wil je dit graag!
  Dus vragen is het eerste, berusting het tweede! Alle hulpverleners willen helpen en de familie en vrienden willen graag bijdragen, dat jullie zo rustig mogelijk het zware traject in gaan! Wij staan naast en bij jullie en houden jullie in liefde en vertrouwen heel erg vast in deze tijd.

  Like

 7. Els je doet het prima. Ga uit van wat voor jullie goed is je kan deze periode nl niet over doen maar het worden wel je laatste herinneringen ๐Ÿ˜ข helaas. Dus hou vol en ga zo door kies voor je gezinnetje

  Sylvia

  Like

 8. Lieve Els Siebe en Tijn. Hoeveel kan een mens hebben ? Wat kunnen wij nog zeggen ? Het is zo knap zoals jullie dit met elkaar doen.Helaas kunnen wij weinig meer doen dan aan jullie te denken en heel veel sterkte toe te wensen.

  Like

 9. Ik lees jullie blog en ik blijf toch kippenvel krijgen. Een mens moet wel heel sterk zijn, omdit allemaal te moeten meemaken en doorstaan.
  Sterkte Siebe en Els!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s