Ongerust

Donderdag op vrijdag zijn Siebe en ik samen een nachtje weg geweest. We hadden het plan om Den Haag in de gaan vrijdag dus we zijn donderdag naar het van der valk hotel in Wassenaar gegaan. Van der valk bevalt ons altijd heel goed. ’s Avonds lekker samen uit eten in het centrum van Wassenaar. Het centrum viel ons wel een beetje tegen maar we hebben prima gegeten en waren vooral gezellig samen weg. Vrijdag zouden we Den Haag in maar toen Siebe onder de luxe rainshower was geweest en we aan het ontbijt zaten was hij al zo moe dat we rechtstreeks naar huis zijn gereden.

We maakten ons zorgen om Siebe zijn buik die steeds dikker lijkt te worden. Daardoor heeft hij verminderde eetlust en neemt de vermoeidheid toe. Thuis hebben we contact gezocht met de oncoloog. Een ascitespunctie wordt pas gedaan als Siebe ook benauwdheidsklachten krijgt. Ze wachten er het liefst zo lang mogelijk mee omdat het vocht wat weggehaald wordt steeds sneller terug zal komen en er dus steeds vaker zo’n punctie zal moeten plaatsvinden. Verder gaan we maandag bloedprikken want de vermoeidheid kan komen door een laag Hb en dan zou een bloedtransfusie een oplossing zijn.

Al met al zijn we blij dat we contact gehad hebben. We bekijken per moment hoe het gaat en wat we willen doen maar tot nu toe komt Siebe niet verder dan het bed of de bank. Hij is zo moe. In de ochtend ook flink misselijk maar gelukkig geen pijnklachten. Gek hoe het opeens omslaat in twee dagen tijd, we zijn er niet helemaal gerust op.

9 gedachten over “Ongerust”

 1. Lieve Siebe en Els,
  Wat jammer. Hopelijk is er een eenvoudige oplossing als bloedtransfusie en kan jullie weekend in de herkansing.
  Knuffel Jetske

  Like

 2. Beste Els en Siebe,
  Heb het boek gelezen en volg jullie blog.
  Diep respect voor jullie dat mag wel gezegd worden.
  En ook de oerkracht die jullie samen hebben om alles eruit te halen wat er in zit.
  Dikke knuffel voor beide.
  Moeder van Arjan.

  Like

 3. Ja Els dat kan ik me levendig voorstellen ik hoop dat het aan het HB ligt zodat Siebe wat extra bloed Jan krijgen
  Sterkte Sylvia

  Like

 4. Och lieve luitjes, toch weer zorgen op jullie pad …. had jullie graag een wat rustiger vaarwater gegund, tijdens jullie dagje en nachtje weg. Voor nu maar veilig en wel lekker thuis blijven en afwachten wat de komende dagen gaat brengen! Knuf 😘😘

  Like

 5. Lieve els en Siebe. Hopende dat een bloedtransfusie een uitkomst kan bieden. Ik ben trots op hoe jullie het samen doen. Geniet van alle kleine momemten van elkaar.

  Like

 6. Minder goede berichten, terwijl Gert vrijdag nog vertelde dat het naar omstandigheden niet slecht ging.

  Rotziekte, je weet nooit hoe het zich ontwikkeld.

  Sterkte met alles.

  Johan

  Like

 7. Hallo Siebe & Els,
  Er zijn geen woorden voor al deze woorden. Dan is stilte de enige reactie. Ik heb in een ver verleden met jou, Siebe, gewerkt bij de bakker. Wat vond ik het tof, een jongen tussen al die meiden! Was een leuke tijd. Ik volg jullie op afstand en wens jullie alle kracht. Pauline Jaspars

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s