Vocht in de buik

Vanmiddag is de huisarts langs geweest. Er zit inderdaad vocht in Siebe zijn buik doordat de lymfeklieren het vocht niet kunnen afvoeren. Zolang hij daar geen klachten van heeft wordt er niks mee gedaan.
Siebe slikt dexamethason maar de dosering verhogen betekent niet dat het vocht minder wordt. Er zijn geen medicijnen die dit vocht kunnen afdrijven dus als Siebe er uiteindelijk last van krijgt (pijn of benauwdheid) dan wordt er een ascitespunctie gedaan. Voorlopig hoeft dit gelukkig nog niet. Siebe zijn buik wordt in de afgelopen weken langzaam dikker dus het is niet acuut. We wachten af hoe het zich gaat ontwikkelen en zijn wel een klein beetje gerustgesteld dat het een langzaam proces kan zijn.

Vanmorgen ben ik op mijn werk geweest. Ik probeer een beetje uit onze cocon te komen, al voelt het wel heel veilig om lekker thuis bij Siebe te zitten. Het is ook fijn om weer collega’s te spreken en onze wereld iets groter te maken. Ik mag zelf bepalen wanneer ik ga werken en wat ik ga doen. Er staat helemaal geen druk op omdat ik uit het rooster gehaald ben. Ik ben echt gelukkig met hoe mijn werkgever het oppakt. Ze geven me alle vrijheid die ik nodig heb, denken met me mee en volgen mij in wat ik wil en hoe ik me voel. In de omgeving hoor ik ook andere verhalen dus ik prijs mezelf gelukkig met de manier waarop het bij mij geregeld is!

 

3 gedachten over “Vocht in de buik”

 1. Werkgevers mogen trots zijn op jullie, maar dat zijn ze vast wel. Mooi om af en toe een update te mogen ontvangen, zo blijft iedereen een beetje op de hoogte van alles wat zich voordoet in jullie gezinnetje. Wederom een welgemeend; hou jullie taai!

  Like

 2. Dit is in der daad geen goed bericht lieve Els en Siebe! Fijn, dat deze situatie tot nu toe, niet echt acute is en als het nu echt voorjaar wordt kunnen wij allemaal ervan genieten. Ik denk het maakt ons wel bewust, dat wij van iedere dag het beste moeten maken en genieten , van al het moois om ons heen!
  Fijn dat je weer op je werk bent gaan kijken en ik kan mij wel voorstellen, dat je ook weer zin, hebt om uit “je cocon” te komen zo als je het noemt! Toch vind ik het prachtig, dat je werk jou even nog de vrijheid geeft, om voor Siebe en Tijn er te zijn! Dit is echt geweldig! Geniet nog maar van elkaar en doe leuke dingen samen!

  Like

 3. Ja Els alles blijft dubbel fijn dat ze op je werk met je mee denken en ja het is ondanks alles fijn om even ergens anders te zijn en ook eens even aan iets anders te denken
  Ik vind dat jullie het alle twee top doen houd die lijn vast als het lukt
  Denk aan jullie

  Sylvia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s