Tijn

Wauw, wat een mooie reacties hebben we mogen ontvangen. Ik vond het heel spannend om een blog te beginnen maar de reacties zijn alleen maar positief en overweldigend.

Vandaag gaat het goed met Siebe, hij stond op zonder misselijkheid en zonder pijn. De aanpassingen in de medicatie hebben geholpen, dat mag ook wel want we kunnen inmiddels en apotheek beginnen met de hoeveelheid medicatie die we hebben. Tijn heeft afgelopen nacht bij opa en oma geslapen dus we konden heel relaxt opstaan. Ik heb even gesport en daarna ons mannetje weer opgehaald. Op het moment dat ik aan de tweede blog begin liggen mijn mannen boven te slapen. Als Siebe genoeg energie heeft vanmiddag kunnen we misschien even op stap met z’n drietjes.

We krijgen heel veel vragen over Tijn, in deze blog zal ik over hem vertellen. Hij is vandaag precies 21 maanden oud. Nog geen twee jaar maar hij komt al in de ‘ik ben twee en zeg nee’ fase. Alles wat wij willen, wil hij per definitie niet. Het is heerlijk om te merken dat hij gewoon door gaat met ontwikkelen. Nog te jong om te begrijpen wat er gebeurd en dat papa ziek is. Hij neemt alles ter kennisgeving aan. Het bed dat in de kamer staat is voor papa dus hij zegt: ‘papa, bed, papen’ (slapen). En het is natuurlijk geweldig om te stoeien op het bed.

In het VUmc hebben we een gesprek gehad met een maatschappelijk werkster. We wilden graag weten of we op de goede weg zijn met Tijn en of we alert moeten zijn op bepaald gedrag waaruit kan blijken dat Tijn last heeft van de situatie. Op dit moment pakken we het goed aan. Als iemand moet huilen zal hij de link nog niet leggen tussen het verdriet en de ziekte van papa. Het is niet erg als hij ziet dat er verdriet is, we proberen hem daar deels bij te betrekken. Alleen Tijn kan nog niets met heftig emotionele momenten, op zulke momenten zorgen we ervoor dat hij ergens anders is. Tijdens de week in het ziekenhuis kwam hij wel op bezoek, dan zijn we lekker boekjes aan het lezen of naar kinderstad (mooie speelplaats in het ziekenhuis). Het woordje ‘vu’ vond hij heel interessant. De hele terugweg in de auto zei hij: ‘papa, mama, vu, tunnel’. Want ja, de tunnel waar ze doorheen reden is wel heel indrukwekkend. Vervolgens heeft hij met opa een hele mooie tunnel gebouwd van duplo waar hij de hele dag met auto’s doorheen rijdt.

De maatschappelijk werkster zei hele mooie woorden. ‘Siebe zal niet meer fysiek bij de opvoeding aanwezig zijn maar de basis van Tijn is al gelegd en daar is Siebe een heel groot onderdeel van geweest. Van deze basis zal Tijn altijd profijt hebben.’
Deze woorden vinden we heel mooi en maakt ons bewust van de tijd die we wel gehad hebben. We zien dat de basis van Tijn goed is. Het is een hele vrolijke, energieke, sociale jongen. De basis is gelegd en de basis is goed.

De vrolijkheid en gezelligheid vinden we heel belangrijk dus dat zetten we deze dagen voort. We zoeken naar een balans in rust voor onszelf en tijd met Tijn. Gelukkig heeft Tijn geweldige opa’s en oma’s die altijd op willen passen dus hij gaat regelmatig een dagje of nachtje naar opa en oma. Het kinderdagverblijf is ook op de hoogte, ze leven ontzettend mee en we kunnen daar altijd terecht.

Bedankt voor alle reacties. Ik zal blijven bloggen om een mooie start te maken en elke keer een ander onderwerp aansnijden, zo blijft het een beetje overzichtelijk. Komende dagen staat een hoop gepland, daar kom ik uitgebreid op terug.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden via de mail als ik iets nieuws post dan kan dat door rechtsonder op de button ‘volg’ te klikken.

img_7145

 

17 gedachten over “Tijn”

 1. Wat een mooie kleinzoon met geweldige ouders, diep respect Els voor je openheid. 😘😘
  En natuurlijk heeft ie geweldige opa’s en oma’s 👍🤣

  Like

 2. Knap hoe jullie Tijn juist wel of niet betrekken in situaties! Dat zijn geen makkelijke keuzes om te maken. En, zoals José al zei, respect voor je openheid. Ik ben trots op je zussie!

  Like

 3. Wat mooi geschreven Els.
  😘😘 Wat een rijkdom dit kleine mannetje😘😘.
  Met liefde zorgen de opa’s en oma’s voor Tijn. Een fantastisch jongetje van twee kanjers van kinderen. Samen zijn we sterk

  Like

 4. Dankjewel Els, dat ik jullie goede momentjes mag lezen. Je schrijft puur en dat is mooi om te lezen. Wat een schatje is Tijn!

  Like

 5. Bedankt Els en Siebe dat jullie dit met ons willen delen. Ik hoop dat jullie uit de bemoedigende woorden die er door de lezers aan toegevoegd worden een beetje steun vinden. Knuffel voor jullie n voor Tijn.

  Like

 6. Lieve Els, Siebe en Tijn,
  Mijn complimenten voor alles! Hoe mooi alles verwoord wordt hier op de blog en om zo te mogen lezen hoe jullie de dagen doorkomen, hoe jullie met alles omgaan en vooral hoe het met jullie gaat!
  Wij wensen jullie veel kracht om heerlijk van en met elkaar te kunnen genieten.
  Wij volgen jullie. Veel liefs,
  Maaike & Edwin

  Like

 7. Els, Siebe en Tijn,
  als oud-collega van jouw vader Gert lees is met bewondering en heel veel respect jullie blogs. Het is prachtig verwoord. Ik wens jullie heel veel kracht en mooie momenten samen met de kleine Tijn.
  Met hartelijke groeten,
  Jicky van Lienen

  Like

 8. Lieve allemaal ..wat een liefde voor elkaar ! Wat ontzettend zwaar! Heel veel respect.
  Dankjewel wel voor je openheid Els als ook in het boek van Siebe. Mega kanjers
  De liefde overwint
  Heel veel liefs en alle sterkte van de hele wereld
  Willy xxx

  Like

 9. Mooi om alles van je af te schrijven Els.
  Mooi dat het boek van Siebe te kopen is!
  Ik leef erg met jullie mee ❤ zoals heel veel mensen doen.
  Wat zijn jullie een mooi en dapper stel.
  Heel veel sterkte en geniet van elkaar
  Liefs Rebecca

  Like

 10. Lieve Siebe en Els,
  Wat een mooi gebaar om ons op deze manier op de hoogte te houden. En wat is Tijn een mooi ventje.
  Lieve groetjes, Gerard en Carola

  Like

 11. Lieve Siebe en Els..
  Wat kan jij het mooi onder woorden brengen.
  Respect hoe jullie met deze situatie om gaan
  En wat een heerlijk koppie heeft jullie zoon Tijn..
  Groetjes MARG en COR

  Like

 12. Hey Els en Siebe..En grote lieve Tijn!
  Wat een schrik…Om te lezen dat het nu allemaal zo snel achteruit gaat met de gezondheid van Siebe.
  Ik kan alleen maar beamen dat er een goede basis is gelegd voor Tijn,ik mocht in de eerste levensweek van Tijn,en jullie eerste week als kers verse ouders van dichtbij getuige zijn, zorgen en begeleiden in de (kraam)zorg van Tijn. Toen al zo betrokken en liefdevol. Ik wens jullie sterkte en kracht ….
  Lieve groet voor jullie allemaal van mij. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s